RIGHT BACK AT IT AGAIN | EUROBEST

Ja, je leest het goed. Ik ga terug naar Eurobest. (Hoera!) Wie had gedacht dat deze tweedejaars-student opnieuw zou mogen deelnemen aan dit event. Alleen ruil ik dit jaar de overheerlijke pizza’s in voor een high tea en een flinke portie scones. Drinking tea with me in Londen, zie je het voor je?

Als je nog nooit naar een professioneel event bent geweest, dan begrijp ik dat je best nerveus bent. (Dat was ik vorig jaar ook!) Je weet niet goed wat je moet verwachten, je voelt je klein tussen al deze professionals en tal van andere emoties gieren door je lichaam. Geen paniek. Dat is meer dan normaal! Maar na het lezen van deze blogpost ben je helemaal klaargestoomd voor je eerste professionele event.

aldo-de-la-paz-430737
Photo by Aldo De La Paz on Unsplash

Je planner is je beste vriend

Mijn bullet journal is het verlengde van mijn rechterarm. Waar ik ook ga of sta, mijn journal is nooit ver weg. Ik kon het dan ook niet laten om een plaatsje te voorzien in mijn koffer voor mijn bullet journal. Op evenementen zoals deze is een planner, journal of notitieboekje handiger dan ooit! Hoe graag je ook mocht willen, we kunnen niet alles onthouden. Dan is het wel zo handig om hier en daar een nota te maken over een lezing. (You will thank me later!)

Je hebt een lijst gemaakt met lezingen die je graag zou bijwonen. Super! Maar wat als al deze lezingen mekaar overlappen? Eurobest is hier een krak in! Dus vergeet zeker je sportschoenen niet, want je komt zeker aan je 6000 stappen per dag. (Lacht.)

Om niet met een rood hoofd aan te komen hollen bij een lezing, raad ik je aan om een planner te maken waarin je de uren van elke lezing opschrijft. Zo weet je perfect wanneer het tijd is om de benen te nemen bij de ene lezing, om op tijd aan te komen bij de andere lezing.

Naast planner en notitieboek, heeft mijn journal tijdens deze reis ook nog een andere functie. Op de linkerhelft van mijn journal heb ik plaatsgemaakt voor alle belangrijke data. Denk aan;

 • Belangrijke plaatsen
  Verdwaald? De batterij van smartphone is leeg? Help, wat nu … Om zulke situaties te vermijden heb ik er voor gekozen om de meest belangrijke locaties neer te pennen in mijn journal.
 • Treinuren
  Ik hoor je denken, “Uhm, Estée? Er is ook zoiets als een smartphone.” Geloof me, I know. Mijn smartphone is dan ook nooit verder dan 3 meter van me verwijderd, haha. Maar wat als je mobiele gegevens op zijn? Aaah, nog niet zo’n gek idee hé!
 • Must do’s
  Wanneer je een stad bezoekt dan kan je gewoon niet anders dan enkele toeristische trekpleisters te bezichtigen. Kom op, it’s London baby!

bujo2

When at Eurobest

Toen ik de e-mail ontving met de onderwerpen die behandeld zouden worden op Eurobest, was ik niet meer te houden. Tattoos. En alles wat er daarna stond heb ik niet meer gelezen, oeps. Zoals je misschien wel weet heb ik enkele tatoeages op mijn arm. (Op het moment dat ik dit schrijf heb ik er 6, haha.)

Anno 2017 zou je denken dat tatoeages, piercings en stretchers sociaal aanvaard zijn. Of, dat zou ik toch denken. Twee keer in mijn schoolcarrière werd me verteld dat het misschien beter is om opvallende piercings te verbergen. Je kan er haast niet naast kijken, maar waar moet ik dan met mijn oren naartoe? Exact.

“We schrokken van je ruige uiterlijk, maar je bent wel heel erg goed in je werk!” Dit zijn uitspraken waar ik nog wekelijks mee geconfronteerd word. Gek hé? Wanneer een event als Eurobest vertelt over de tattoo industrie, dan kan ik niet anders dan glimlachen. Tenslotte is dit de werkomgeving waar ik later in wil belanden. Eurobest, don’t let me down!

heidi-sandstrom-187259
Photo by Heidi Standstrom on Unsplash

Naast tattoos worden er ook andere actuele onderwerpen besproken op Eurobest. Om nog niet alles te verklappen over het event, heb ik een lijstje gemaakt met enkele onderwerpen die ik graag wil zien op Eurobest;

 1. Augmented street art
 2. Foodporn
 3. Influencers
 4. Carrière-barrières

Extra tip! Je planning mag nog zo goed zijn, toch zal je op enkele springuren botsen. Dit probleem ondervond ik ook in Rome. In de voormiddag was ik aanwezig bij een vijftal lezingen. In de namiddag waren er soms gaten van 3 uur omdat de onderwerpen me niet echt lagen. Dan heb je eigenlijk 2 opties;

 1. Je gaat naar een lezing die je op het eerste gezicht niet zo interessant lijkt.
 2. Of, je gaat naar buiten en verkent de stad!

Jong en rebels als ik ben, besloot ik beide opties eens uit te proberen. Wanneer je in een grote stad bent wil je toch ook even op verkenning gaan, niet? Ik had de tijd van mijn leven! At de lekkerste pizza’s in Rome, zag de Trevi fontein en leerde mijn medereizigers beter kennen.

Toch raad ik je toch aan om ook een keer naar een presentatie te gaan die je niet zo interessant lijkt. De inhoud is misschien niet je dada, maar je kan ook heel wat leren over presentatietechnieken! (Van waar dacht je dat mijn presentatieskills kwamen, haha.)

brunel-johnson-368017
Photo by Brunel Johnson on Unsplash
jack-gisel-398987
Photo by Jack Gisel on Unsplash

In de reclamewereld is er blijkbaar de onbeschreven regel dat iedereen zwarte kleding draagt. Ja, en daar stond ik dan vorig jaar, van kop tot teen gekleed in het roze. Awkward! (Pictures or it didn’t happen, klik dan hier.) Dit jaar heb ik er voor gekozen om de kleuren, geel, oranje en rood te dragen. Deze kleuren staan voor de emoties;

 • Passie
 • Kracht
 • Motivatie
 • Enthousiasme
 • Vreugde

Met deze energie wil ik dan ook het event betreden. Noteer zeker 28, 29 en 30 november in bullet journal, want dan verschijnen al mijn wilde avonturen in Londen. Zoals je ziet kijk ik er enorm naar uit! Mocht je nog leuke must do’s weten in Londen, laat het me zeker weten in de reacties.

XOXO,
Estée

You can find me on;
FacebookBloglovinInstagram

Advertenties

4 gedachtes over “RIGHT BACK AT IT AGAIN | EUROBEST

 1. Pingback: Beste creatieve beesten van Europa op Eurobest in Londen – Sherography

 2. Pingback: Trial and error – Day 1 Eurobest – Getting lost together

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s