KLEUR! BRUSHLETTERING VOOR IEDEREEN |REVIEW

Verzot op bullet journaling? Dan heb vast al wel eens gehoord van brushlettering. Je zou het kunnen vergelijken met kalligrafie. Alleen denken we bij kalligrafie vaak aan Middeleeuwse letterdruk met veel bombastische ornamenten. Vandaag laat ik je kennismaken met de moderne, hipster variant brushlettering.

Enkele weken geleden werd ik gecontacteerd door uitgeverij Kosmos, met de vraag of ik een review wilde schrijven over het boek Kleur! Brushlettering voor iedereen. Hier moest ik niet lang over nadenken, want zoals je misschien wel weet probeer ik hier en daar wat brushlettering toe te voegen aan mijn journal. (Niet altijd met evenveel succes, haha.) Neem je journal, potloden en stiften bij de hand dan kunnen we beginnen aan deze review.

brush1

Carla Kamphuis

Bij het openen van mijn pakketje werd ik verrast door vier producten;

 1. Het boek Kleur! Brushlettering voor iedereen
 2. Het oefenschrift
 3. Een set van 10 brushpens van het merk Edding
 4. En een prachtige poster

Ik maakte me al zorgen over de materialen die ik zou gaan gebruiken voor deze review, maar Carla Kamphuis was me voor. (Lacht.) Oh, voor ik het vergeet. Ik heb je helemaal nog niet voorgesteld aan Carla Kamphuis, dom van me. Carla Kamhuis is naast architect ook de schrijfster van dit boek. Tijdens haar zoektocht naar een pen om schaduwen aan te brengen bij haar ontwerpschetsen, stuitte ze op brushletteren. Met haar eerst brushpen in de hand post ze dagelijks haar brushlettercreaties op het Instagramaccount @carlakamphuis.

brush7brush9

Kleur! Brushlettering voor iedereen

Het boek bestaat uit 96 pagina’s vol brushletterplezier. Daar ben je dus wel even zoet mee! Kamphuis leert je aan de hand van 8 hoofdstukken alles wat je moet weten over brushletteren. Van basistechnieken tot vormen, letters en woorden. Daarnaast bestaat het boek uit prachtige foto’s, handige tips en een typografie waar zelfs ik nog wat van kan leren. Pluspunten voor de lay-out van dit boek. Ik ben zeker fan!

Na het lezen van het handboek was ik klaar om aan het echte werk te beginnen. Althans, dat dacht ik toch. Bij het openen van het oefenschrift slaakte ik een zucht. “Dit oefenschrift is van …” Ik besloot mijn naam pas in te vullen wanneer ik genoeg geoefend had. Je zou zien dat ik dan net de eerste pagina verpest, haha.

 

 

brush3

Brushletteren ziet er misschien heel simpel uit, ik kan je vertellen dat het niet zo is! In slechts één beweging wordt een dunne lijn een vloeiende, dikke lijn. Gelukkig heb je een volledige pagina om deze techniek uit te proberen. (Een tweede of derde kon ik ook wel gebruiken, haha.) Naast lijnen krijg je ook de kans om;

 • Letters
 • Cijfers
 • En leestekens te oefenen

Maar waar ik nu het meest enthousiast van werd is het alfabet dat je terugvindt in dit boek. Vaak zie je online tal van quotes geschreven met brushpennen, maar wanneer je een eigen quote wil ontwerpen zit je vast omdat je niet het volledige alfabet tot je beschikking hebt. Dat probleem is nu verleden tijd. In het oefenschrift vind je het alfbet in zowel kapitalen als kleine letters. Yesss!

brush4

Er werd me laatst gevraagd hoe ik zo mooi kon schrijven. Al was ik het daar niet helemaal mee eens, kon ik maar één ding zeggen. Oefenen. Heel veel oefenen. Maar met dit handboek en het oefenschrift komt dat zeker in orde!

XOXO,
Estée

You can find me on;

FacebookBloglovinInstagram

Kleur! Brushlettering voor iedereen: €14,99
Brushlettering voor iedereen oefenschrift: €6,99
Color brushpen Edding 1340 set van 10 stuks: €12,95

 • Dit artikel bevat gesponsorde artikelen.
Advertenties

8 gedachtes over “KLEUR! BRUSHLETTERING VOOR IEDEREEN |REVIEW

  1. Bedankt! Wat houd je dan precies tegen om er aan te beginnen? Er kan niet veel mis gaan. Als er iets mis loopt, dan scheur je die pagina er gewoon uit. (Dat doe ik ook, of ik plak de pagina’s toe, haha.) Hopelijk begin je snel aan een bullet journal, handletteren of brushletteren want het is echt heel erg leuk! Dikke kus.

   Like

 1. Pingback: THE HANDWRITING TAG – Drinkingteawithme

 2. Pingback: 8 ESSETIËLE TOOLS OM TE HANDLETTEREN – Drinkingteawithme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s