LAAG ZELFBEELD? HIER IS HOE JE ER VANAF KOMT

Hé, leuk dat je deze blogpost open klikt! Natuurlijk ben je hier niet zonder reden. Je zelfvertrouwen heeft een dipje en je kan wel een boost gebruiken. Daar wil ik je graag bij helpen. Zoals je misschien wel weet ging ik zelf door een moeilijke periode. Ondertussen ben ik aan het herstellen. Ik zal niet zeggen dat ik terug de oude ben, maar mijn nieuwe ik bevalt me ook wel. Vandaag wil ik graag verder helpen met jouw zoektocht naar jezelf. Lees snel verder!

Slow down and start loving yourself

Dingen lopen niet zoals gepland, je zit met je handen in het haar en loopt jezelf voorbij. Pffff. Kom eerst eens even op adem. Het zit allemaal niet mee, maar daar gaan we samen verandering in brengen.

1. First things first. Ademen.

We gaan allemaal wel eens door zo’n fase waarin ons zelfvertrouwen ver zoek lijkt te zijn. Daarom is het belang om eerst op adem te komen. Dit kan je doen door elke avond voor het slapen een tiental minuten yoga of meditatie uit te oefenen. Gun jezelf even wat rust voor het slapen gaan. Maak je hoofd leeg. Maar wees vooral bewust van jezelf. Waar zit je nu echt mee?

2. Zet negatieve gedachten om in positiviteit 

Jaloezie, we krijgen er allemaal ooit mee te maken. Een vriendin die mooiere kleding heeft, een klasgenoot die goede punten haalt of een ex-vriend met een knappe nieuwe vriendin. Je staat oog in oog jaloezie. Help, waar komt dit vervelende gevoel vandaan?

Het is belangrijk om bewust te worden van jezelf en de dingen die je voelt. Wanneer je jaloezie ervaart dan heeft dit een achterliggende oorzaak. In mijn geval duid jaloezie vaak op onzekerheid. Jij kan iets niet en bij een ander lijkt het vanzelf te gaan. Je voelt je onzeker. Nu je weet waar dit gevoel vandaan komt kan je je gaan focussen op het tegenovergestelde.

miss3

Bijvoorbeeld: Je voelt je gestrest omdat je deadlines moet behalen. Hou dit gevoel dan vast, en denk aan wat je wel goed kan in zo’n situatie en omring je door deze nieuwe, positieve gedachte. “Ik ben creatief, conceptueel denken is helemaal mijn ding dus ik kan een goede campagne bedenken tegen de deadline!”
Zo simpel kan het zijn!

3. Me first

Nu je bewust bent van jezelf en negatieve gedachtes kan uitsluiten, is het tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten. Als je net zoals ik de slechte gewoonte hebt om jezelf weg te cijferen, dan is het nu het moment om daarmee te stoppen. Het is tijd om liever voor jezelf te zijn.

Begin met kleine dingen. Blijf je liever thuis dan uit te gaan? Dan blijf je toch lekker thuis. Neem een boek, trek je pyjama aan en ga op de bank liggen! Als je buikgevoel neen zegt, luister daar dan wat vaker naar. Probeer zo veel mogelijk dingen te doen die je echt leuk vindt. Het leven is te kort om ongelukkig door het leven te gaan.

Ook binnen relaties is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Je blijft een individu, je hebt je eigen noden en verlangens. Natuurlijk is het leuker om dingen samen te doen, maar soms heb je toch wat me-time nodig. Door zelfstandig dingen te gaan doen blijft je relatie ook spannend. Zo heb je elkaar telkens weer wat nieuws te vertellen.

4. Start loving yourself

Oké, here we go. Het moeilijkste stukje van heel het verhaal. Jezelf graag zien. Bij vrouwen gaat dat sowieso in fases, want wij hebben zoiets als maandstonden. De meest zware week van de maand. Je emoties veranderen zoals het Belgische weer. Je hebt nood aan snoep, chocolade en chips. En dan nog het allerergste, je zelfvertrouwen kruipt onder een steen. “Mijn buik is opgeblazen.”, “Ik heb een puist!” en, “Heeft er iemand iets tegen migraine?” zijn uitspraken die allemaal al wel eens deden. Hoe moeten we onszelf dan graag zien?

Eerst. Trek je favoriete outfit aan, ga voor de spiegel staan en bekijk jezelf. Benoem je favoriete onderdelen aan jouw lichaam en persoonlijkheid. Geloof me, er zijn er wel wat! Je zal je misschien een debiel voelen omdat je tegen je spiegelbeeld staat te praten, maar doe het en herhaal het een paar keer per week. Zodra je je beste kenmerken kent, kan je ze in de verf zetten. Show them killerlegs!

Het zit in kleine dingen. Gezond eten, je huid verzorgen en sporten zijn allemaal dingen die bijdragen aan selflove. Ook deze activiteiten vallen onder jezelf graag zien;

 1. Naar de kapper gaan
 2. Een massage nemen
 3. Je nagels laten doen
 4. Een boek lezen
 5. Gaan wandelen

En zo kan ik nog wel even door blijven gaan. You get the point.

5. Dans als een debiel op Taylor Swift

Geen fan van Taylor Swift? Zet dan een of andere so-over-you-playlist op. De een na de andere klassieker giert door je boxen. Je kan bijna niet anders dan luidkeels meezingen en dansen.

Wanneer je weer een opstoot krijgt van negatieve gevoelens dan kan ik je dit echt aanraden. Door als een malloot mee te brullen laat je alle negativiteit los. Je schreeuwt het er als het ware uit. Als je daarbij dan ook nog eens bij gaat dansen heb je je dagelijkse dosis sport ook al weer gehad! Plus, zo kan je meteen je dansmoves oefenen voor als je nog eens gaat stappen.

MWIPP1MWIP3

You made it. Hopelijk vond je na het lezen van deze blogpost de moed om van jezelf te gaan houden. Er is namelijk zoveel moois aan jou, dus waarom zou je dat niet omarmen? Mocht je ooit een luisterend oor kunnen gebruiken, weet dan dat ik er altijd zal zijn om naar je te luisteren. Aarzel dan ook niet om me een mailtje, instagram- of facebook DM te sturen. I’m here.

Side note: Vond je de foto’s in deze blogpost leuk? En, zou je ze graag hergebruiken? Dat kan! Na het publiceren van een blogpost vind je deze foto’s terug op mijn unsplash-pagina. Neem snel een kijkje!

XOXO,
Estée

You can find me on;
FacebookBloglovinInstagram

 

 

Advertenties

7 gedachtes over “LAAG ZELFBEELD? HIER IS HOE JE ER VANAF KOMT

   1. Carli Van Echelpoel

    Klopt! Je mag wel eens met mij meerijden als je daar behoefte aan zou hebben 😄. Btw, jouw unsplash-pagina is mega leuk! Knappe foto’s & jouw bujo ziet er ook geweldig uit! xxx

    Liked by 1 persoon

   2. Dat moeten we zeker eens doen! Oh bedankt! 😄 Ik heb bewust een unsplash account aangemaakt omdat ik weet dat de foto’s van mijn bullet journal een eigen leven gaan leiden op het web zodra je iets op Pinterest deelt. Dus dan heb ik liever dat ze in een goede kwaliteit gebruikt worden dan met heel veel pixels, haha. Xoxo

    Liked by 1 persoon

 1. Pingback: 20 DINGEN DIE DE HERFST NOG LEUKER MAKEN – Drinkingteawithme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s